Bedenica je, svečanom sjednicom Općinskoga vijeća, proslavila Dan općine.

O projektima koji će promijeniti izgled općinskoga središta govorio je načelnik Slavko Cvrlja. Najznačajniji od njih je dogradnja osmogodišnje škole.

„Kada bi se uračunale sve investicije koje smo realizirali proteklih dvadesetak godina, naravno ne umanjujući značaj ni jede od njih, one zajedno nisu vrijedne kao ovaj projekt. Ovo je nešto što će ‘uzdići’ sam kraj, utjecati na kvalitetu života mještana, pomoći mladima da ostanu na ovim prostorima“ – rekao je Cvrlja. Govorio je i o uređenju prometnice i gradnji nogostupa uz školu te gradnji parkirališta i uređenju parka uz zgradu općine. Također, istaknuo je i planirano preuređenje prostora stare škole u kulturni centar u sklopu kojega će biti knjižnica, čitaonica, dvorana za priredbe, prostorija za rad udruga… Općina će, dodao je, pokrenuti i pripremu dokumentacije za obnovu i uređenje vatrogasnog spremišta, stare veterinarske ambulante i pošte.

U ime Županije svečanosti je prisustvovao župan Stjepan Kožić, koji je prethodno obišao i gradilište novih prostorija škole.

„Za Bedenicu je ovo izuzetno velika investicija, vrijedna oko 15,5 milijuna kuna. Sve financira Županija. Izuzetno je bitno da i ‘mali’ imaju uvjete kakve imaju urbane sredine. Ovom investicijom pokazujemo koliko skrbimo o ruralnim prostorima. A to i jest svrha Županije. Pomagati manje razvijenima“ – rekao je župan. Za svečane sjednice Općinskoga vijeća župan je, uz ostalo, govorio o vodoopskrbi istoka županije, projektu širokopojasnog interneta i planiranom kreditnom zaduženju Županijske uprave za ceste.