Učeničke zadruge s područja Zagrebačke županije predstavile su svoje proizvode na tradicionalnoj božićnoj prodajnoj izložbi održanoj u prostorijama Zagrebačke županije.

Božićnu prodajnu izložbu posjetili su i župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić te zamjenici župana Damir Tomljenović i Rudolf Vujević.

Župan Kožić istaknuo je važnost i prepoznatljivost učeničkog zadrugarstva jer to promiče prijateljstvo, kreativnost i stjecanje radnih navika koje su neophodne za daljnji razvoj mladog čovjeka u životu. Naglasio je i međužupanijsku suradnju učeničkih zadruga kao korak više u razvijanju suradnje među učenicima diljem Republike Hrvatske. Također, podsjetio je da Zagrebačka županija konstantno ulaže znatna financijska sredstva u razvoj školstva na svom području.

Mladi zadrugari prezentirali su široku paletu božićnih ukrasa, čestitki, adventskih vijenaca i nakita proizvedenih od različitih materijala. Također, u ponudi su bili prehrambeni i kozmetički proizvodi kao što su domaći pekmezi, sokovi i prirodna ulja.

Inače, na području Zagrebačke županije registrirano je 27 učeničkih zadruga od toga 24 pri osnovnim školama, 1 pri Srednjoj školi Dragutina Stražimira i 2 zadruge pri Centrima za odgoj i obrazovanje.