Svečanom sjednicom Općinskog vijeća obilježen je dan općine Bedenica. Svečanosti su, uz ostale, prisutvovali župan Stjepan Kožić te gradonačelnik Svetog Ivana Zeline Hrvoje Košćec.

 

Župan Kožić istaknuo je projekt dogradnje škole, rekavši da je Županija za njegovu realizaciju, projekcijom proračuna za naredne dvije godine, predvidjela 7,2 milijuna kuna. „U ovogodišnjem smo proračunu osigurali sredstva za projektnu dokumentaciju“ – podsjetio je župan.

 

Govorio je i o sve češćim najavama ukidanja malih općina. „Hrvatska je visoko centralizirana država i prvo što treba učiniti je – stvarna decentralizacija. Statistika kaže da je prosječan broj stanovništva u općinama i gradovima RH na nivou europskog prosjeka, prema tome to nije argument za njihovo ukidanje. Onaj tko zna raditi taj može i opstati, u prvi plan treba staviti decentralizaciju države“ – rekao je župan.    

 

Dogradnja osmogodišnje škole, potom i gradnja školske-sportske dvorane, za što su sredstva predviđena projekcijom proračuna Zagrebačke županije za 2015. i 2016. godnu, te gradnja kanalizacije, za što je ishođena potvrda glavnog projekta, najznačajnije su investicije koje Općina Bedenica planira realizirati u narednome razdoblju.

 

„Veseli što za dogradnju škole imamo podršku Županije, što će naša djeca, nakon što se projekt realizira, dobiti mogućnost kvalitetnijega obrazovanja. Što se tiče odvodnje, za to ćemo sredstva morati tražiti u EU fondovima. Predviđena vrijednost ove investicije ‘vrti se’ oko 38 milijuna kuna, a naš je godišnji, temeljni proračun 1,5 milijuna“ – rekao je općinski načelnik Slavko Cvrlja, dodavši da će realizacijom projekta odvodnje biti rješena sva komunalna infrastruktura na području općine .