Svečanom sjednicom Općinskoga vijeća Dan općine proslavio je Brdovec.

O kontinuiranoj pomoći Zagrebačke županije govorio je župan Stjepan Kožić. Posebno je naglasio ulaganja u kapitalne investicije u školstvu, u komunalnu infrastrukturu, subvencije u gospodarstvu za razvoj poduzetničkih zona i poljoprivredi. Podsjetio je na lanjske, najbolje prihode proračuna od osnutka županije, te rekao da veseli što su općine u okruženju Zaprešića uvijek skupa te jedna drugoj pomažu, bez obzira na stranačke boje.

Sažetak započetih, nastavljenih, odnosno višegodišnjih projekata privedenih kraju dao je načelnik Općine Brdovec Alen Prelec. „Pozitivno trebamo gledati u budućnost, stvarati preduvjete za još bolji život i standard naših stanovnika bez obzira na nedaće koje nas svakodnevno opterećuju – poručio je Prelec. Istaknuo je završenu gradnju nogostupa uz državnu cestu, te nastavak gradnje kanalizacije. Unazad tri godine sagrađeno je 36 kilometara kanalizacijske mreže, na nju je priključeno oko tisuću domaćinstava, a u radove je, značajnom podrškom Hrvatskih voda, investirano preko 48 milijuna kuna. Govorio je i o asfaltiranju lokalnih ulica, provedenom javnom natječaju za nabavu i ugradnju energetski učinkovite javne rasvjete uz državnu prometnicu te pilot-projektu rekonstrukcije javne rasvjete po ESCO modelu u Ključu. Naglasio je aktivnosti Općine na jačanju ekološke svijesti građana te istaknuo izradu projekata za poboljšanje energetske učinkovitosti svih društvenih domova. Istaknuo je i nabavu novoga vatrogasnog vozila, subvencioniranje predškolskog i školskog odgoja, sufinanciranje noćnog dežurstva ljekarne u Zaprešiću, te brojnost i bogatstvo udruga. „Značajan dio naših planova i projekata ne bi bilo moguće realizirati bez pomoći ‘sa strane’, prije svega Hrvatskih voda, Hrvatskih cesta, nadležnih ministarstava i Zagrebačke županije“, na kraju izlaganja rekao je Prelec.

O toj suradnji je govorio i načelnik Općine Bistra Krešo Gulić. „Zaprešićki kraj može biti primjer zajedništva i sinergije. Ne dijelimo se na leve i desne, na plave i zelene, dijelimo si savjete, sugestije, pomoć… Mislim da to naši sugrađani osjećaju – rekao je Gulić.

Svečanoj sjednici prisustvovao je i predsjednik Vlade RH Zoran Milanović. „Da bi se zemlja počela decentralizirati morat će se jedinice lokalne samouprave udruživati. To ne znači da ih treba ukidati. Od mene niste nikada čuli da sam rekao da u Hrvatskoj ima previše općine. Ja to nisam nikada rekao, jer to ne mislim“, uz ostalo je rekao Milanović.