Svečana sjednica povodom obilježavanja Dana općine Luka održana je u prostorima društvenog doma u Luci.

Govoreći o učinjenom tijekom protekle godine dana, općinski načelnik Darko Kralj istaknuo je asfaltiranje oko 3 kilometara nerazvrstanih cesta, dosad najviše u jednoj kalendarskoj godini, te sanaciju većine vodotoka, što je uvelike smanjilo opasnost od poplava. No, probleme su zadnjih tjedana izazvala klizišta, koja su uzrokovala zatvaranje nekoliko cesta, a zbog čega se načelnik nada proglašenju elementarne nepogode.

U ime Zagrebačke županije svečanosti su prisustvovali župan Stjepan Kožić i Marija Ledinski Anić, potpredsjednica Županijske skupštine.

Tom prigodom, župan je rekao kako od proglašenja elementarne nepogode nema velike koristi. „Lani smo imali sušu, ali nakon proglašenje elementarne nepogode niti jedna institucija u Hrvatskoj nije osigurala novac za ublažavanje šteta. Jedno je Zagrebačka županije, za ovu namjenu, izdvojila 3 milijuna kuna“ – podsjetio je župan, dodavši da je Zagrebačka županija, u okvirima mogućega, uvijek podržavala Luku. „Sada je važno imati pripremljene projekte za ‘povlačenje’ sredstava iz EU fondova. Nudimo vam, prilikom njihove izrade, pomoć Regionalne razvojne agencije“ – dodao je župan.
Također, podsjetio je na županijske pomoći ruralnom razvoju, odnosno sredstva za nerazvrstane ceste, gradnju društvenih domova i obnovu škola, u što je tijekom protekle dvije godine uloženo oko bespovratnih 10 milijuna kuna. Poručio je okupljenima da vjeruju ljudima koji znaju što čine za dobrobit županije i koji iza sebe, već niz godina, ostavljaju rezultate.