Delegacija Bratislavskog kraja u dvodnevnom je posjetu Zagrebačkoj županiji. Delegaciju je u prostorijama Zagrebačke županije primio župan Stjepan Kožić na sastanku na kojem se raspravljalo se o temama od zajedničkog interesa, te nastavku uspješne desetogodišnje suradnje.

Jedna od glavnih tema sastanka na kojem su prisustvovali članovi delegacije iz Bratislavskog kraja predvođeni zamjenicom tamošnjeg župana Gabriellom Nemeth i predstavnici Zagrebačke županije s županom Kožićem na čelu bila je razmjena iskustava o pripremi projekata koji se financiraju iz fondova Europske unije.

Gosti iz Bratislave predstavili su neke od realiziranih projekata koji se između ostalog odnose na integrirani javni prijevoz, vodoopskrbni sustav i gospodarenje otpadom, te s kolegama iz Zagrebačke županije podijelili svoja iskustva kako bi im olakšali posao koji ih očekuje. „Ovakva razmjena iskustava svakako je korisna. Nadamo se da smo vam pomogli i želimo svako dobro u realizaciji projekata.“ – rekla je Gabriella Nemeth i dodala kako je iznimno zadovoljstvo ponovo posjetiti prijatelje iz Zagrebačke županije.

Župan Kožić je iskazao svoje zadovoljstvo suradnjom i izrazio zahvalnost za korisne savjete koji će Zagrebačkoj županiji svakako biti od pomoći u pripremanju projekata i povlačenju sredstava iz EU fondova. „Kolege iz Bratislave nam služe kao pozitivan primjer prilagodbe i funkcioniranja u Europskoj uniji. Od njih smo naučili zaista mnogo, a siguran sam da će tako biti i u budućnosti.“ – rekao je župan Kožić.

Gosti iz Bratislave pozvali su predstavnike Zagrebačke županije u uzvratni posjet te time još jednom pokazali interes za daljnji nastavak uspješne suradnje. Svoj će posjet nastaviti obilaskom Zagrebačke županije gdje će između ostalog posjetiti i Nove Jelačićeve dvore u Zaprešiću, te specijalnu bolnicu za medicinsku rehabilitaciju „Naftalan“ u Ivanić – Gradu.