Desetogodišnjicu rada proslavila je Udruga „Srce“ iz Svetoga Ivana Zeline. Okuplja 160 članova – djecu s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom. „Počeli smo se okupljati, kako se kaže, oko kuhinjskoga stola.

Ponosna sam što smo se iz roditeljske razvili u profesionalnu udrugu koja danas ima snažnu potporu lokalne i regionalne zajednice“, ispričala je Đurđa Penava, predsjednica Udruge, zahvalivši brojnim sponzorima, donatorima i građanima koji su, bilo volontiranjem, bilo financijski, podržavali i još uvijek podržavaju rad Udruge. Još jednom je zahvalila i Gradu Svetom Ivanu Zelini, što je donirao zemljište na kojemu je sagrađen objekt u kojemu „Srce“ danas, za svoje štićenike, provodi niz aktivnosti i programa, te Županiji koja, kako je rekla, visoko vrednuje rad Udruge.

„Na natječaje apliciramo nizom projekata, to je jedini način uspjeha. Kontinuirano pripremamo i pišemo projekte. Ako i ne prođemo nismo obeshrabreni, apliciramo na sljedeće natječaje sve dok ne realiziramo zacrtani cilj“, dodala je Penava, te rekla da je jedan od osnovnih ciljeva sljedećega desetogodišnjeg razdoblja zapošljavanje osoba sa smanjenom radnom sposobnošću i osoba s invaliditetom. „Želimo da i one osjete što znači imati vlastitu kunu u vlastitome džepu“, rekla je.

Proslavi desetogodišnjice Udruge pridružio se, uz ostale, i župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić, rekavši da se kada ima srca i dobrih ljudi puno toga može napraviti. „Bavite se društvenim poduzetništvom koje ne stvara profit, nego donosi kvalitetu života u društvenoj zajednici“, naglasio je župan.