Za ostvarene rezultate u 2014. godini, Hrvatska gospodarska komora – Komora Zagreb dodijelila je najuspješnijim trgovačkim društvima s područja grada Zagreba i Zagrebačke županije plaketu „Zlatna kuna“. Najuspješniji su odabrani temeljem kriterija financijske, tehnološke i inovativne izvrsnosti mjerljive ukupnim prihodom, ulaganjem u razvoj, izvozom, novim proizvodima, zapošljavanjem te društveno odgovornim poslovanjem.

U konkurenciji velikih trgovačkih društava, koja posluju na prostoru županije, plaketa je dodijeljena Hrvatskoj kontroli zračne plovidbe iz Velike Gorice, u konkurenciji srednje velikih trgovačkih društava tvrtki Kvasac iz Prigorja Brdovečkog, a u konkurenciji malih trgovačkih društava tvrtki Bijuk HPC iz Vrbovca Samoborskog.

Za svečane sjednice Gospodarskog vijeća HGK-Komore Zagreb, plaketu “Zlatna kuna” gospodarstvenicima je, uz ostale, uručio župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić. „Županija ima kontinuirani razvoj kroz poduzetništvo, a u zadnje vrijeme bilježimo značajne poduzetničke investicije. Ohrabruju i podaci FINA-e za 2014. godine, koji govore da su naši poduzetnici, u odnosu na godinu ranije, povećali neto dobit, broj zaposlenih i izvoz, te istovremeno smanjili gubitke“, rekao je župan.

Zlatan Fröhlich, predsjednik HGK-Komore Zagreb, rekao je, uz ostalo, da se u gospodarstvu konačno bilježe pozitivni trendovi. Od ukupnih investicija u dugotrajnu imovinu u Republici Hrvatskoj, nastavio je, na Komoru Zagreb otpada 57,6 posto. Također, pohvalio se povećanjem od 12,9 posto u dolasku turista na području Komore Zagreb.