Bude li sve prema planu, do kraja godine počet će dogradnja, odnosno rekonstrukcija osmogodišnje škole u Bedenici. U stopostotnom iznosu radove će financirati Zagrebačka županija, u što će uložiti oko 14,5 milijuna kuna. Rekao je to župan Stjepan Kožić za svečanosti u prigodi Dana Bedenice, kojoj je prisustvovao i predsjednik Županijske skupštine Dražen Bošnjaković.

Župan je također rekao da dosad gotovo nije bilo projekta kojeg je realizirala Općina, a da u njemu, često i u iznosima od 90 posto, nije sudjelovala Županija. „Smatram da je to bila ispravna odluka i da su žitelji prepoznali ulaganja koja su poboljšala kvalitetu njihovog života. Potičemo razvoj manjih općina, što je i naša zakonska obveza i tako će biti sve dok sam župan“, rekao je Kožić.

Predsjednik Skupštine je naglasio da će Županija i dalje stajati uz ovu općinu, jer teži ravnomjernom razvoju. „Zajedno s općinama i gradovima sudjelujemo u njihovim projektima. Skupština će i dalje donositi odluke u korist Bedenice“, rekao je.

Općinski načelnik Slavko Cvrlja uvodno je govorio o planovima uređenja općinskoga središta – gradnji kanalizacije, oborinske odvodnje i nogostupa, rušenju zgrade stare ambulante te uređenju parkirališta kao i parka na prostoru sadašnjega dvorišta zgrade općine. Vrijednost ovih radova cijeni se na oko 1,2 milijuna kuna.

Načelnik je istaknuo i projekt preuređenja stare zgrade škole u kulturni centar. „Izradili smo projekt rekonstrukcije ove zgrade, sagrađene 1886. godine, danas pod zaštitom Ministarstva kulture. Procijenjena vrijednost investicije je oko 6 milijuna kuna, a do 90 posto potrebnih sredstava namjeravamo osigurati kroz mjeru „7“ Programa ruralnog razvoja. Također, pred nama je izrada Strategije razvoja općine do 2020. godine, u kojoj će najvažniji projekti biti gradnja dječjeg vrtića, vatrogasnog spremišta, sanacija nerazvrstanih cesta te gradnja novoga nogometnog igrališta s popratnim sadržajima“, rekao je Cvrlja.

Stanovnicima Bedenice njihov dan je čestitao i gradonačelnik susjednog Svetog Ivana Zeline Hrvoje Košćec.