Općina Pisarovina obilježila je 20 godina od ustrojstva.

Za svečane sjednice Općinskoga vijeća načelnik Tomo Kovačić podsjetio je na razloge koji su doveli do njezina ponovnog osnutka Općine, na ratna razaranja koja je pretrpjela tijekom Domovinskog rata i na želju da, kod mogućeg teritorijalnog preustroja RH, ostane središte pokupskoga područja. Zahvalio je svima koji su dali doprinos osnutku općine, izrazivši nadu da gospodarska kriza neće još dugo trajati i da će četrdesetak poduzetnika koji su u tamošnjoj gospodarskoj zoni kupili zemljište moći pokrenuti svoje projekte.

– Bez obzira na sve teškoće koje su nas pratile, opravdali smo postojanost naše općine – naglasio je Kovačić, dodavši da su glavni planovi za budućnost gradnja brze ceste od čvora Zdenčina (na autocesti Zagreb – Rijeka) do Pisarovine te nastavak gradnje kanalizacijske mreže.

Prisutnima se, među ostalima, obratio i Andrija Hebrang, počasni građanin ove općine, rekavši da je Pisarovina, koja je u prošlosti bila sustavno zanemarivana, jer je odisala hrvatstvom, najbolji dokaz da se u Hrvatskoj može uspjeti.