Gospodarsko-socijalno vijeće (GSV) u Zagrebačkoj županiji održalo je svoju 34. sjednicu.

Članovi GSV-a jednoglasno su podržali prijedlog Izmjena i dopuna Proračuna Zagrebačke županije, odnosno Rebalans. Naime, župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić predložit će Županijskoj skupštini rebalans Proračuna, koji će, ako se usvoji, iznositi 301.018.541,00 kuna, što predstavlja rast od 7.446.250,00 kuna.

Na održanoj sjednici razgovaralo se i o provedbi mjera i aktivnosti koje sadržava Strategija za razvoj ljudskih potencijala Zagrebačke županije. Zlatko Herček, direktor Regionalne razvojne agencije Zagrebačke županije, istaknuo je kako se vrlo uspješno provode brojni projekti s područja povećanja konkurentnosti tvrtki, obrta i poljoprivrednih gospodarstava, zatim projekti za razvoj fleksibilnog tržišta rada te projekti za poticanje razvoja ljudskih potencijala.

Gospodarsko-socijalno vijeće dalo je pozitivno mišljenje na prijedlog spomenutog Izvještaja, kao i na prijedlog Izvještaja o provedbi Županijske razvojne strategije te na Izvješće o mogućnostima korištenja EU fondova u Zagrebačkoj županiji.