Nakon što je Županija inicirala, a potom uspjela i izboriti promjenu Mreže specijalističko-konzilijarne zdravstvene zaštite, specijalistička internistička ambulanta, nakon Samobora, otvorena je i u Ivanić-Gradu. Internistički pregledi, temeljem ugovora o poslovnoj suradnji Doma zdravlja Zagrebačke županije i KBC-a Zagreb, obavljat će se dva puta tjedno.

„Potreba za internistom je velika, a ponovnim otvaranjem ove ambulante posao će biti olakšan i nama, liječnicima obiteljske medicine, koji sada dobivamo mogućnost dodatnih specijalističkih konzultacija“, prilikom obilaska prostora ambulante rekla je Snježana Prgeša, voditeljica Ispostave županijskoga Doma zdravlja u Ivanić-Gradu.

Zagrebačka županija je jedina županija u RH koja na svome području nema opće bolnice, na koji bi se Dom zdravlja „naslanjao“, pa je namjera u svim Ispostavama osigurati primjerenu specijalističko-konzilijarnu zdravstvenu zaštitu. Preduvjet za to je zapošljavanje liječnika specijalista, no kako njih na tržištu rada nema, odabran je model poslovne suradnje Doma zdravlja i zagrebačkih bolnica.

„Ova ambulanta je otvorila mogućnost pacijentima iz Ivanić-Grada i njegove okolice da dio pretraga obave u svome gradu i više ne moraju ‘hodati’ u Zagreb. Kada uspijemo osigurati dovoljan broj kadrova, ambulante ćemo otvoriti i u drugim ispostavama“, rekao je župan Stjepan Kožić, podsjetivši da je izmjena Mreže spcijalističko-konzilijarne zdravstvene zaštite uslijedila nakon što je Županija, izradom posebne studije, uspjela dokazati da Grad Zagreb i Zagrebačka županija ne mogu imati zajedničku Mrežu.

„U suradnji s našim Domom zdravlja, sada slijedi i nabava neophodne opreme za specijalističke ambulante. Za ovu namjenu novac ćemo osigurati u proračunu, jer zdravlje naših stanovnika nam je na prvome mjestu“, poručio je župan.