U sklopu projekta e-mobilnosti, odnosno provedbe Strategije razvoja informacijske i komunikacijske tehnologije na prostoru Zagrebačke županije, e-punionicu i pametnu klupu dobila je i općina Bedenica.

„Svaka investicija koja podiže kvalitetu života na prostoru naše općine je itekako dobro došla. Iako u općini Bedenica trenutno nema automobila na električni pogon, možda će postavljena e-punionica biti zamašnjak da ga netko nabavi. Neovisno o tome kako danas razmišljamo, električna vozila su budućnost koja nas čeka“, prilikom otvorenja e-punionice rekao je Slavko Cvrlja, načelnik Bedenice.

Do sada je u svim gradovima županije postavljena barem jedna e-punionica, a do kraja ove godine dobit će je i sve općine.

„Pokušavamo ići ukorak s novim tehnologijama. Kroz pametne općine i gradove, želimo kroz pet godina postati pametna županija. Stoga osim e-punionica i pametnih klupa razvijamo i projekt širokopojasnog interneta. Obavili smo javne rasprave i sada čekamo da država da okvire na koji način za njegovu gradnju koristiti EU fondove. Izgledno je da bi se za gradnju infrastrukture u ruralnim prostorima moglo dobiti do 85 posto potrebnih sredstava, dok bi infrastrukturu širokopojasnog interneta u gradskim naseljima financirali zainteresirani operateri“, rekao je župan Stjepan Kožić.