Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić uručio je diplome pedesetak umirovljenika s prostora Zaprešića i okolnih općina koji su uspješno završili informatičku edukaciju „Srebrni surfer-povratak u tridesete.”

„Ovim se programom dokazuje da informatička pismenost pripada i starijoj generaciji. Siguran sam da mnogi od onih koji su prošli edukaciju imaju želju nadograditi znanje“, rekao je župan, dodavši da ga veseli što su aktivnosti umirovljenika kontinuirane. Izrazio nadu da će se ovakva edukacija značajnije širiti i na druge dijelove županije.

Ivan Brajdić, predsjednik Udruge „50+”, izjavio je kako aktivnosti ovise, prije svega, o zainteresiranosti umirovljenika u lokalnim sredinama. „Zanimanje za informatičku edukaciju postoji, samo u Zaprešiću već sada imamo stotinjak novoprijavljenih, u nekim drugim sredinama ima ih između 50 i 70. Cilj nam je, u konačnici, obuhvatiti sve gradove i općine u županiji“, rekao je Brajdić.

Na uspješno završenoj edukciji umirovljenicima je čestitao i gradonačelnik Zaprešića Željko Turk.

Program informatičke edukacije, prilagođen populaciji starosti iznad 50 godina, organizirala je svetonedeljska Udruga „50+”, a sufinancirala ga je Zagrebačka županija u partnerstvu s Učilištem ITCENTER.