Pred prepunom dvoranom Rubinić u Jastrebarskom  predstavljeni su kandidati za gradonačelnika grada Jastrebarskog i zamjenike gradonačelnika te kandidati za Gradsko vijeće grada Jastrebarskog koalicijske liste HDZ-a, HSS-a, SU-a i Sanja Sertić kao nezavisna kandidatkinja.

Zamjenik župana Zagrebačke županije Damir Tomljenović naveo je samo neke od obećanih projekata koje je Zagrebačka županija realizirala te koje planira izvršiti u idućem razdoblju, poput gradnje vodoopskrbnog sustava Zagreb-istok te stavljanjem u funkciju vodocrpilišta Kosnica, poticanja poljoprivredne proizvodnje i ostanka ljudi, a posebice mladih na selu putem bespovratnih poticaja, započetim aktivnostima uvođenja integriranog prijevoza i projektima koji će od ulaska Hrvatske u Europsku uniju biti spremni za apliciranje na natječaje.

Župan Stjepan Kožić istaknuo je kako su u protekle četiri godine zajedničkim snagama ispunjena predizborna obećanja te realizirano mnogo uspješnih projekata, a Zagrebačka županija ostala među najrazvijenijim županijama u Hrvatskoj. Župan je najavio kako će uigrani županijski tim nastaviti graditi objekte u školstvu, pomagati poduzetnike i ruralni razvoj, a sve u cilju poboljšanja kakvoće življenja svih stanovnika županije, kako bi svi imali kvalitetnije uvjete života i rada. Istaknuo je dosadašnja ulaganja u objekte školstva, u podizanje kvalitete i dostupnosti primarne zdravstvene zaštite, u trud pri privlačenju ulagača u županiju, što je vidljivo kroz brojne projekte, poput gradnje robne kuće IKEA u Rugvici i proširenja Plive u Savskom Marofu.

Nositelj liste i kandidat za gradonačelnika, Miljenko Pavlaković, kandidat za zamjenika gradonačelnika Hrvoje Lafter  i Sanja Sertić kao kandidatkinja za zamjenicu gradonačelnika ukratko su iznijeli svoje programe i ciljeve za koje će se zalagati u naredne četiri godine, od kojih se ističu ulaganje u razvoj gospodarstva i obrazovanje. Svi govornici složili su se u jednom – Jaska može i mora bolje!