Zagrebačka županija bilježi zadnjih godina značajno povećanje turističkih dolazaka i noćenja gostiju, a kao jednu od najvažnijih okosnica razvoja turizma prepoznali smo zdravstveni turizam.

U Ivanić-Gradu se nalazi „Naftalan“, jedinstvena bolnica u Europi poznata po ljekovitim tretmanima zemnim mineralnim uljem, derivatom nafte – naftalanom. Osim kvalitetne zdravstvene usluge pacijenti traže i dodatne sadržaje koji će boravak u ovoj bolnici učiniti opuštenijim i zanimljivijim. Stoga smo u siječnju ove godine počeli s radovima na dogradnji bolnice vrijednim 43 milijuna kuna. Prošireno zdanje „Naftalana“ svoje prve goste dočekat će početkom 2019. godine.

Osim ovim znatnim ulaganjem u zdravstveni turizam, nove turiste privući ćemo gradnjom biciklističke staze po nasipu rijeke Save. Projektom „Greenway“ predviđena je gradnja 121,6 kilometara duge biciklističke staze zajedno s uređenjem odmorišta i parkirališta za bicikle, postavljanjem štedljive rasvjete, punionica za e-bicikle, brojača prometa,…

U gradovima županije poticat ćemo uređenje šetnica, tematskih staza i spomeničke baštine, a ulaganjem u razvoj info centara, centara za posjetitelje, vinskih podruma, bazena, eko kuća samo ćemo još dodatno osnažiti naš status omiljene vikend destinacije Zagrepčana i drugih gostiju.

Godišnje se u našim gradovima i općinama održi više od 300 turističkih manifestacija, a postojeću turističku ponudu obogatit ćemo ulaganjem u inovativne sadržaje i organizacijom novih manifestacija.