Gotovo 40 posto proračunskih sredstava Zagrebačka županija ulaže u obrazovanje, u gradnju kapitalnih objekata u školstvu, u znanost, kulturu i sport. Daleko više od ostalih županija! Ravnomjeran razvoj naših područja ključ je svega. Ključ ostanka mladih obitelji na ruralnim područjima.

Svakom djetetu želimo pružiti jednake uvjete obrazovanja i razvoja i od toga cilja nećemo odustati. Uz to, nismo zaboravili niti najranjivije skupine društva. Osigurali smo pomoćnike u nastavi za svu djecu s teškoćama u razvoju.

Brigu za naše najmlađe nastavit ćemo gradnjom novih te rekonstrukcijom i sanacijom postojećih škola. Poboljšanjem standarda u školama te nabavom opreme posebnu pažnju ćemo pridodati očuvanju škola u manjim seoskim sredinama.

Uz školu i sva znanja koja naša djeca u njoj stječu, važno je i potaknuti ih na bavljenje sportom. Kako bi im se osigurali povoljni sportski uvjeti i dalje ćemo poticati projekte sportsko-rekreacijskih centara i graditi sportske dvorane. Također, poticat ćemo rad udruga i ustanova koje nude programe razvoja kreativnosti mladih i bavljenja sportskim aktivnostima.

Nastavit ćemo sa stipendiranjem učenika i studenata te s nagrađivanjem vrhunskih sportskih rezultata kako bismo im na taj način pomogli u daljnjem razvoju i obrazovanju.