Predstavljeni su kandidati koalicijske liste HDZ-a, HSS-a i HČSP-a za Gradsko vijeća Ivanić-Grada. Nositelj liste, i kandidat za gradonačelnika, Javor Bojan Leš naglasio je da nakon 14 godina ničega ova koalicija ima šanse nešto napraviti. Predizbornom skupu u Ivanić-Gradu također su prisustvovali predsjednik ŽO HDZ-a Dražen Bošnjaković, predsjednik ŽO HSS-a, i kandidat za župana, Stjepan Kožić te kandidat za njegova zamjenika Damir Tomljenović (HDZ).

„Bahatošću jednoga čovjeka, koji je zadnjih godina na vlasti, Ivanić je unazađen“ poručio je Javor Bojan Leš. O stanju u Ivaniću govorio je i Stjepan Klak, predsjednik gradskoga HSS-a, rekavši među ostalim da svoju nesposobnost aktualna vlast prikriva podizanjem kredita pred kraj mandata. „Zajedništvom, znanjem i stručnošću ostvarit ćemo san naših članova i simpatizera i preuzeti vlast u gradu“, rekao je.

Stjepan Kožić, kandidat za župana ispred koalicije predvođene HSS-om i HDZ-om, naglasio je da je Zagrebačka Županija godinama gradila kvalitetu koju danas nitko ne može osporiti. „Pomagali smo niz projekata u Ivanić-Gradu, posebno u školstvu. Mladi su naša budućnost, a znanje kapital!“,  zaključio je Kožić.

Damir Tomljenović, govoreći o dosad realiziranim projektima u poljoprivredi, prometu i komunalnoj infrastrukturi, istaknuo je projekte koji su pred realizacijom. „U fazi projektiranja je projekt integriranog prijevoza putnika, vrijedan 1,1 milijardu kuna, projekt Županijskog centra za gospodarenje otpadom, projekt vodoopskrbe… Na vrijeme smo se počeli pripremati, jer takvi se projekti ne mogu realizirati bez novca EU fondova“, rekao je Tomljenović te nastavio: “Koja županija je stalno rastuća? Koja županija toliko sredstava ulaže u jedinice lokalne samouprave? Koja je županija, kada to nitko drugi nije htio, dala 5 milijuna kuna za ublažavanje posljedica od poplave, a 3 milijuna kuna za ublažavanja posljedica od suša? Zagrebačka županija!”

Bošnjaković je istaknuo da je u županiji važno zadržati kontinuitet, te posebno naglasio da je Županija dosad sudjelovala u svim značajnijim projektima u lokalnim sredinama. „U Ivanić-Gradu pobjedi nikada nismo bili bliži“ poručio je.