vattra1U Hotelu International danas je održana svečana dodjela nagrada pobjednicima natječaja za najbolji likovni i literarni rad na temu vatrogastva u kojem su sudjelovali učenici osnovnih škola s područja Zagrebačke županije.Nagrade najboljima uručili su župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić i Stjepan Ptiček, predsjednik Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije.

Natječaj, koji je bio otvoren od 15. veljače do 1. travnja ove godine, provela je Vatrogasna zajednica Zagrebačke županije. O najboljim likovnim i literarnim radovima je odlučivalo stručno povjerenstvo, ali i posjetitelji Internet stranice Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije.

Prvu nagradu stručnog povjerenstva u kategoriji od I. do IV. razreda osvojio je Vito Sikra, učenik 2. razreda PŠ Cvetković za literarni rad, dok je prvu nagradu za likovni rad zaslužila Katarina Breščaković, učenica 4. razreda PŠ Novo Čiče.

U kategoriji od V. do VIII. razreda, prvu nagradu za svoj literarni rad osvojio je Antonio Đurinec, učenik 5. razreda PŠ Farkaševac, a Marija Grgurić, učenica 8. razreda OŠ Pavao Belas dobitnica je prve nagrade za likovni rad.Posjetitelji web stranice Vatrogasne zajednice odlučili su, baš kao i stručno povjerenstvo, da je prvu nagradu u mlađoj kategoriji za literarni rad zaslužio Vito Sikra. Najviše on-line glasova dobio je likovni rad učenice 4. razreda OŠ Ksavera Šandora Đalskog Monike Stojanović.

nagrade U starijoj kategoriji ponovno je bila najbolja Marija Grgurić, a  Paula Petrušić učenica 5. razreda OŠ Dubrava dobila je najviše on-line glasova za svoj likovni rad.