Zagrebačka županija nagradila je učenike osnovnih i srednjih škola koji su na državnim natjecanjima osvojili jedno od prva tri mjesta. Svečanost je održana u Ivanić-Gradu, a nagrade najboljima, te njihovim mentorima, uručili su župan Stjepan Kožić, njegov zamjenik Rudolf Vujević, pročelnik za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu Vjeran Štublin i gradonačelnik Ivanić-Grada Javor Bojan Leš.

 

„Promotori ste županije, izuzetno smo ponosni na vas!“ – zahvalivši najboljima na marljivom radu istaknuo je župan Kožić te dodao da će Županija i dalje ulagati u obrazovanje. „Stvarat ćemo uvjete da steknete dobro znanje“, poručio je.

 

Nagrade su uručene za postignute rezultate na strukovnim, predmetnim i sportskim natjecanjima, natjecanju mladih tehničara, natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa te natjecanju iz područja vizualnih umjetnosti i dizajna. Novčane poklon bonove (u iznosu od 1000, 700 i 500 kuna), smartphone i tablete (donaciju Hrvatskog telekoma) te prijenosna računala primilo je 137 učenika, od čega je njih 52, ekipno i pojedinačno, osvojilo prvo mjesto na natjecanjima.

 

U sklopu svečanosti prigodni program izvela je Glazbeno-scenska skupina „Zvjezdani putovi” OŠ „Ivan Benković” iz Dugog Sela, koja je s mjuziklom „Briljantin” pobijedila na Međunarodnom festivalu školske kreativnosti održanom krajem svibnja u talijanskom Sanremu.