U Jastrebarskom je održana konferencija za medije kojom je najavljena manifestacija „Poslovni uzlet za male i srednje poduzetnike i obrtnike Zagrebačke županije”. Navedena manifestacija održat će se u subotu, 31. svibnja 2014. godine. U ime Zagrebačke županije konferenciji je nazočio župan Stjepan Kožić.

Mislav Šimatović, glavni urednik Poslovnog dnevnika, uvodno je predstavio manifestaciju „Poslovni uzlet” tijekom koje će biti organizirano više edukacija i predavanja, za koje se dosad prijavilo oko 850 poduzetnika. Manifestacija će biti popraćena i bogatim kulturno-sportskim sadržajima. Neke od tema edukacija bit će: „Ljudski potencijal kao najveći izazov”, „EU fondovi – velika prilika za financiranje poduzetništva”, „Porezni kontroling”, „Planiranje i upravljanje uz pomoć informatičkih alata”, „Emocionalno brendiranje i prodaja”, „Što Internet marketing može učiniti za vaše poslovanje” itd. 

Župan Stjepan Kožić je rekao da je u današnje vrijeme važno sačuvati svako radno mjesto, te pozvao poduzetnike da se jave na nedavno objavljeni natječaj za dodjelu potpora za poticanje i razvoj poduzetništva u Zagrebačkoj županiji, vrijedan 3,2 milijuna kuna.

„Danas je iznimno bitno imati investicije. Na prostoru županije trenutno ih je nekoliko, koje uz nositelja poslova uključuju i kooperante – male i srednje poduzetnike. Također, naši obrtnici pokazuju da su žilavi i fleksibilni, da se mogu prilagoditi novim uvjetima poslovanja“ – rekao je župan, dodavši da se na izbirljivom tržištu može opstati samo kvalitetom.

Predstavnicima medija također su se obratili Boris Sesar iz Hrvatskog telekoma, gradonačelnik Jastrebarskoga Zvonimir Novosel – rekavši da „Poslovni uzlet”, uz ostalo, širi vidike i znanja poduzetnika, te pomoćnik ministra poduzetništva i obrta Vjekoslav Rakamarić.

„Malo i srednje poduzetništvo je kičma gospodarstva, te najbrže izlazi iz krize“ – rekao je Rakamarić, dodavši da se kroz „Poslovni uzlet” poduzetnicima koji imaju ideje i vizije ‘žele dati alati kako privući pozornost na sebe’.

U završnici projekta „Poslovni uzlet 2014” odabrat će se i ‘certificirati’ 500 najuspješnijih malih i srednjih poduzetnika i obrtnika u RH, koji su u proteklih pet godina ostvarili rast prihoda i povećali broj zaposlenih.

Inače, suorganizator manifestacije je Ministarstvo poduzetništva i obrta, a pokrovitelji Grad Jastrebarsko i Zagrebačka županija.