U Svetome Ivanu Zelini, na streljani „Čegci“, održano je natjecanje Lovačkog saveza Zagrebačke županije u lovnom streljaštvu, disciplinama trap i parkur.

Sudjelovali su strijelci iz šest, od ukupno osam lovnih ureda koliko ih djeluje na prostoru županije. Domaćin natjecanja, kojega je otvorio župan Stjepan Kožić, bilo je Lovačko društvo „Srnjak“.

„Lovci su, prije svega, prijatelji prirode, osobe koje čuvaju biološku i ekološku ravnotežu, brinu o prirodnim staništima divljači, a iz prirode ‘iznose’ ono što su nesavjesni građanu u njoj ostavili“, rekao je župan, dodavši da je lovstvo za Županiju, kroz turizam, i gospodarska grana.

„Za lovce smo ove godine osigurali u proračunu preko 1,5 milijuna kuna. Raspisali smo natječaj, objavljen je na web stranici Županije, pa vas pozivam da se prijavite i iskoristite ova sredstva“, rekao je župan.

Šest najboljih strijelaca sa županijskog natjecanja, predstavljat će Zagrebačku županiju na državnom natjecanju u lovnom streljaštvu u disciplinama trap, parkur i lovački karabin koje će se sredinom rujna održati u Pleternici u Požeško-slavonskoj županiji.