Obiteljska tvrtka Mihoković metal solutions otvorila je u Pisarovini, u tamošnjoj poduzetničkoj zoni, proizvodni pogon s laserskim rezačem limova i cijevi. Ukupna investicija, kroz projekt „Povećanje prostornih kapaciteta i jačanje tehnološke opremljenosti tvrtke Mihoković“, prelazi 8,6 milijuna kuna, od čega je iz Europskog fonda za regionalni razvoj odobreno bespovratnih 3,6 milijuna.

„Prednost nabavljenog lasera je u tome što reže i plemenite metale, ima veliku preciznost, a izrezanome materijalu nije potrebna završna obrada i brušenje“, kaže Stjepan Mihoković. Njegova se tvrtka već 25 godina bavi proizvodnjom i obradom metalnih predmeta, zadnjih godina intenzivnije industrijskim dizajnom, te proizvodnjom metalnih stalaka za kozmetičku, prehrambenu i IT industriju, modularnih montažnih platformi, okova za građevinarstvo, sistema zidnih polica, samostojećih polica visoke nosivosti…

„U Pisarovinu planiramo preseliti i nekoliko strojeva iz našeg pogona u Zagrebu, a u planu imamo i nova zapošljavanja. Trebat ćemo programere, operatere, bravare, alatničare… Osnovni je problem što nema dovoljno školovanog kadra“, kaže Mihoković. U njegovoj tvrtki trenutno je 25-ero zaposlenih.

Otvorenju pogona tvrtke Mihoković metal solutions, uz ostale prisustvovali su pomoćnica ministrice regionalnog razvoja Katica Mišković, župan Stjepan Kožić i načelnik Pisarovine Tomo Kovačić.

„Uz vlasnike, nitko sretniji od nas što smo u poduzetničkoj zoni otvorili još jedan pogon, ukupno jedanaesti. Ovo je investicija koja zapošljava, stvara dohodak, daje mogućnost mladima da ne odlaze izvan granica naše općine“, komentirao je Tomo Kovačić, dodavši da se do kraja godine u poduzetničkoj zoni Pisarovina očekuju još dvije investicije – početak gradnje energane kapaciteta 1,2 megavata i manje pivovare. Župan Kožić je rekao da ga posebno raduje kada se otvaraju proizvodni pogoni.

„Veseli što se sve događa u jednoj od naših poduzetničkih zona. To samo potvrđuje da smo prije skoro 20 godina, kada smo krenuli s gradnjom poduzetničkih zona, imali dobru viziju. Kroz poduzetničke zone stvaramo uvjete za privlačenje novih investicija koje u konačnosti zapošljavaju nove ljude“, rekao je župan.