Županijsko društvo Crvenog križa povodom Dana dobrovoljnih darivatelja krvi koji se obilježava 25. listopada, uručilo je u Dugom Selu zahvalnice darivateljima koji su višestruko darovali krv, onima koji to više zbog zdravlja i godina ne mogu, te obiteljima iz kojih se više članova redovito odaziva akcijama darivanja.

Predsjednica Županijskog društva Crvenog križa Štefica Kamenarić Filipović s ponosom je naglasila kako je lani na prostoru županije prikupljeno više od 10.000 doza krvi, a veseli i podatak o 400 mladih koji su krv darovali prvi puta.

Irena Jukić, ravnateljica Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu, naglasila je da društvo Crvenog križa naše županije prednjači po broju žena koje daruju krv, a obećava i izniman broj mladih koji se odaziva akcijama.

Uručivši zahvalnice onima s najviše darivanja, župan Stjepan Kožić je obećao da će Županija i dalje biti uz njih. „U vrijeme globalizacije, kada zaboravljamo na one pored nas, vaši postupci i geste itekako su dobro došli“ – rekao je župan poželjevši darivateljima, prije svega, puno zdravlja. „Nastavite s ovom plemenitom aktivnošću“ – poručio je.