Svečanom sjednicom Općinskoga vijeća Dan općine proslavila je Rugvica. Svečanosti su prisustvovali župan Stjepan Kožić, njegov zamjenik Rudolf Vujević te predsjednik Županijske skupštine Dražen Bošnjaković.

 

Župan Kožić rekao je da su aktivnosti oko gradnje robne kuće IKEA-e, koje je provodila Općina i načelnik Ivan Remenar, primjer kako ‘male’ općine razvijaju svoje područje.

 

„Trenutni razvoj države nije dobro programiran i zamišljen. Hrvatskoj je nužna decentralizacija! Pozdravljamo pokušaj mini porezne reforme i povećanje plaća, ali treba skrbiti i o tome na koji način će općine, gradovi i županije, kada ostanu bez dijela sredstava, funkcionirati“ – rekao je župan, podsjetivši na dosadašnja ulaganja Županije na području Rugvice, posebno infrastrukturu, poduzetničke zone i poljoprivredu. Govorio je i o kapitalnim projektima Županije, poput integriranog prometnog sustava, Regionalnoga vodoopskrbnog sustava „Zagreb-istok” i Centra za gospodarenje otpadom, naglasivši da će Županija sa svojim općinama i gradovima, i dalje stvarati kvalitetne uvjete za gospodarski razvoj, odnosno biti perjanica razvoja kroz nove investicije.

 

 „Položaj općine i prirodni resursi kojima raspolaže otvaraju mogućnosti gradnje trgovačkih i logističkih centara, proizvodnje vezane uz građevinske materijale, proizvodnju i preradu poljoprivrednih proizvoda… Tome svjedoči i odluka tvrtke RALU logistika da u zoni Dragošićka sagradi logistički centar. Pripreme za ovu investiciju su u završnoj fazi, a planirani kraj gradnje polovica iduće godine. Najavljeno je 200 radnih mjesta, kao i mogućnost daljnjeg investiranja u zoni“ – naglasio je načelnik Remenar, posebno zahvalivši Zagrebačkoj županiji, „partneru na kojeg se uvijek moglo računati”.