Zagrebačka županija obilježila je danas u Dugom Selu Svjetski dan učitelja.

Župan Stjepan Kožić i pročelnik za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu Vjeran Štublin uručili su prigodne poklone nastavnicima koji su gotovo cijeli radni vijek proveli u školi, prenoseći znanja i iskustva na mlade generacije. Poklone je primilo 55 nastavnika osnovnih i srednjih škola s područja Zagrebačka županije.

Tom prigodom župan Kožić zahvalio se nastavnicima za sve što su učinili za obrazovanje djece u Županiji. Podsjetio je i kako Zagrebačka županija, najviše od svih županija u Hrvatskoj ulaže u prosvjetu i to gotov 40 posto proračuna. Svečanosti je nazočio i gradonačelnik Dugog Sela Stipo Velić.

Inače, Svjetski dan učitelja obilježava se svake godine 5. listopada u više od 100 zemalja svijeta, a svoj doprinos već devetu godinu za redom daje i Zagrebačka županija.

Povodom Svjetskog dana učitelja tradicionalno se uz potporu Zagrebačke županije organizira i odbojkaški turnir djelatnika škola Zagrebačke županje. Ovogodišnji turnir održan je 5. listopada 2013. godine u novoj školskoj sportskoj dvorani OŠ Pavao Belas u Brdovcu.

Na turniru je sudjelovalo 7 ekipa iz OŠ Antuna Augustinčića iz Zaprešića, OŠ Đure Deželića i OŠ Stjepana Basaričeka iz Ivanić-Grada, OŠ Pušća, OŠ Velika Mlaka, OŠ I Vrbovec i ekipa domaćina OŠ Pavao Belas iz Brdovca.

U finalu su odbojkaši OŠ Antuna Augustinčića nadigrali ekipu OŠ Pušća, te prijelazni pehar ponovno vratili u Zaprešić.