Umirovljenici s prostora županije, članovi županijske Zajednice udruga umirovljenika (ZUU), u Ivanić-Gradu su obilježili Međunarodni dan starijih osoba. Domaćin je bila udruga umirovljenika Ivanić-Grada, a susretu su se, uz gradonačelnika Javora Bojana Leša, pridružili župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić i predsjednik Županijske skupštine Dražen Bošnjaković.

„Zahvalni smo umirovljenicima za sve ono što su učinili tijekom radnoga vijeka, zadužili su nas i stoga zaslužuju našu pažnju i pomoć. Skrbimo za njih, naravno u okvirima mogućnosti. Od kada je krenula gospodarska kriza u proračunu nismo smanjivali sredstva za umirovljenike, za njihove potrebe. Imaju niz programa, okupljaju se, druže, vraćaju u vremena kada su bili nešto mlađi“, rekao je župan, dok je predsjednik Skupštine, uz riječi „da je najljepše ono doba kojeg čovjek živi“, naglasio kvalitetan rad umirovljeničkih udruga, dodavši da vjeruje da će njihova suradnja sa Županijom biti „plodonosna kao i do sada“.  

Zajednica udruga umirovljenika Zagrebačke županije, kroz 27 udruga, okuplja oko 22.000 članova. Ukupno na prostoru županije ima oko 60.000 umirovljenika. „ Ljudima je najpotrebnije druženje. Na ovakvim susretima obnove stara prijateljstva, porazgovaraju, zaplešu…“, komentirao je Josip Jakopač, predsjednik ZUU Zagrebačke županije, dodavši da Zajednica vodi brigu oko svojih članova, ali da to ne bi bilo moguće bez podrške Županije. „Moramo biti zahvalni Županiji na donacijama koje dobivamo“, rekao je.

U prigodnom programu sudjelovali su pjevački zborovi umirovljeničkih udruga iz Ivanić-Grada „Ivančice“, Križa, Dubrave i Vrbovca, ženski vokalni ansambl „Ive“ i KUD Obreška.