U prigodi Svjetskog dana učitelja – 5. listopada, Zagrebačka županija organizirala je tradicionalni susret s učiteljima koji su tijekom ove godine otišli u mirovinu.

Susret je održan u Drenju Brdovečkom u općini Brdovec, a prigodni poklon – ručni sat, vino i cvijeće, kao znak zahvalnosti za trud tijekom radnoga vijeka, primilo je 45 umirovljenih učitelja.

Susret s učiteljima, koji se organizira već 13 godina, prigoda je da se ukaže na činjenicu da je njihov rad Zagrebačka županija prepoznala kao jedan o najvažnijih za ukupni razvoj društva te da ga, kao takvog, i cijeni.

Na susretu s učiteljima, uz ostale, bili su župan Stjepan Kožić, njegov zamjenik Rudolf Vujević i predsjednik Županijske skupštine Dražen Bošnjaković.

Župan je zahvalio učiteljima za sve što su učinili za odgoj i obrazovanje mladih. „Izuzetno ste pošteno, radišno i marljivo odradili svoj dio posla. Ponekad ste bili daleko više od učitelja, đacima ste bili i roditelji i liječnik i oslonac. Pripremali ste ih za život, da sutra postanu ljudi koji će brinuti za zajednicu“, rekao je župan, podsjetivši da Županija na niz načina pripomaže da bi uvjeti obrazovanja bili što kvalitetniji.

„Žao mi je što vaš status u društvu nije onakav kakvog zaslužujete. Nadam se da će država kroz svoje institucije, ali prije svega kroz zakonsku regulativu, riješiti status učitelja i profesora, da će vaš značaj u društvu biti na razini koju zaslužujete“, poručio je župan.

Uvodno se prisutnima obratio i načelnik Brdovca Alen Prelec rekavši da su na području ove općine, zahvaljujući sredstvima Županije, u tri osmogodišnje i tri područne škole, stvoreni najbolji mogući uvjeti za obrazovanje djece.

U prigodnome programu sudjelovali su učenici OŠ „Pavao Belas“.