Niz stazu Kamenice svake se godine spusti oko 200-tinjak natjecatelja svih dobnih skupina, a samo natjecanje odvija se u dva dijela, onom službenom 1. Prvenstvu Hrvatske u sanjkanju na prirodnim stazama te tradicionalnom, Sanjkaškom kupu Plešivica.

Drago Kurtalj, predsjednik Sanjkaškog kluba “Plešivica 1907” i organizator događanja, naglasio je kako je Plešivicu tijekom tri dana pohodilo oko 4000 posjetitelja. Kurtalj je nadodao kako je puno truda uloženo u organizaciju te kako vjeruje da su zajedničkim snagama napravili dobru manifestaciju za cijeli kraj.

Ovogodišnjem Sanjkaškom kupu Plešivica, uz druge uglednike, pridružio se i Zlatko Mateša, predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora, zahvalivši organizatorima što čuvaju tradiciju jedne od od najstarijih sportskih priredaba u RH. Sa sanjkašima se družio i župan Stjepan Kožić čestitavši klubu na očuvanju tradicije sanjkanja na Plešivici, a otvorenju su se pridružili i Zvonimir Novosel, obnašatelj dužnosti gradonačelnika grada Jastrebarskog i zamjenik Stipe Bučar.

Sanjkaški vikend na Plešivici je sve u svemu, prošao prebrzo. Nakon „Charlijevog noćnog laufa“ i nastupa Begina do dugo u noć u petak, subota je bila rezervirana za Prvenstvo Hrvatske u sanjkanju na prirodnim stazama, a navečer su Gazde usijali Plešivicu! Za najbrže i najspretnije sanjkaše osigurane su i bogate nagrade.

Nedjeljno finale kupa vodio je Davor Dretar, Drele, dok je za zatvaranje ovogodišnjeg, 106. Sanjkaškog kupa Plešivice, bio zadužen Jasmin Stavros.

Izvor: tzgj-hr