Manifestacija „Turistička ponuda Zagrebačke županije” održana je protekloga vikenda na Trgu bana Jelačića u Zagrebu.

Cilj je bio potaknuti Zagrepčane, ali i sve ostale građane Hrvatske, da što više slobodnog vremena provedu u Zagrebačkoj županiji, posjete izletišta, sudjeluju na raznim manifestacijama, obiđu kulturne znamenitosti, upoznaju se s običajima, uživaju u eno-gastro ponudi vinskih cesta…

S naglaskom na kulturni turizam, posjetiteljima su se predstavile turističke zajednice devet gradova te pet općina Zagrebačke županije, sve udružene u sustav Turističke zajednice županije.
„Ovo je samo jedan od načina popularizacije turističkih proizvoda koja se sustavno provodi u svim našim turističkim uredima. Važno je spoznati da je turistički proizvod zapravo ‘pakirana’ i ‘upravljana’ prezentacija jedinstvene atmosfere određene destinacije. Radosni smo što možemo pokazati ono najbolje od naših proizvoda“, poručila je Ružica Rašperić, direktorica TZ Zagrebačke županije.

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić je, za vrijeme svečanog otvorenja, poručio: „Nakon tjedne vreve, dobro je doći u zeleni prsten grada Zagreba i odahnuti, odmoriti dušu i tijelo. Ne treba putovati puno kilometara, odlaziti daleko u inozemstvo i trošiti eure, siguran sam da ćete se, kada jednom dođete i osjetite toplinu Zagrebačke županije, ponovno vratiti.“

Izložbene prostore sa županom je obišao i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, poručivši da grad Zagreb bez gradova u svome okruženju, bez ‘zagrljaja’ Zagrebačke županije, ne bi bio to što danas jest. „Mnogi projekti su naši zajednički projekti. Sa Zagrebačkom županijom imamo dobru suradnju“, zaključio je Bandić.