Općina Klinča Sela slavi danas svoj dan. Na svečanoj sjednici Općinskoga vijeća, uz ostale, županu Stjepanu Kožiću uručeno je općinsko priznanje za doprinos razvoju školstva. Županija je, zajedno s Općinom i Ministarstvom regionalnog razvoja, financirala gradnju osmogodišnje škole, otvorene prije godinu dana, a trenutno priprema projektnu dokumentaciju za gradnju sportske dvorane.

„U izradi je glavni projekt, a procjene govore da se radi o investiciji od 19,2 milijuna kuna s PDV-om. To je izuzetno visoki iznos i Županija sama, iz vlastitoga proračuna, neće moći financirati gradnju dvorane. Morat ćemo tražiti i druge izvore financiranja“, rekao je župan, sa žaljenjem dodavši da ni Ministarstvo znanosti i obrazovanja, a niti Ministarstvo regionalnog razvoja već duže vrijeme ne prate kapitalna ulaganja u školstvu na prostoru Županije.

Govorio je i o ulaganju Županijske uprave za ceste u rekonstrukciju, odnosno preasfaltiranju prometnice od Klinča Sela do Pisarovine. Samo na području općine Klinča Sela u tu će investiciju, do kraja godine, biti uloženo 6,5 milijuna kuna.

Načelnik Klinča Sela Miljenko Vučković govoreći o općinskim investicijama istaknuo je zamjenu krovišta na objektima nogometnih klubova u Klinča Selima, Okiću i Zdenčini, skori početak obnove krovišta društvenoga doma u središtu Klinča Sela te o asfaltiranju nerazvrstanih cesta.

„U suradnji s Hrvatskim vodama sagradili smo novi cjevovod, u dužini dva kilometra, i time osigurali dovoljne količine vode za razvoj gospodarskih zona. Pred nama je i gradnja 30 kilometara kanalizacijskoga sustava, zajedno s pročistačem otpadnih voda. Investicija je procijenjena na 60 milijuna kuna, a planiramo je realizirati sredstvima EU fondova. Također, prije dva dana potpisali smo ugovor o izgradnji Vodospreme Tržić, u vrijednosti 2,8 milijuna kuna. Sredstva su u potpunosti osigurana iz EU fondova, tako da ova investicija daje „dodatni vjetar u leđa razvoju općine“, rekao je Vučković, dodavši da je za europska sredstva prijavljen i projekt gradnje ceste Repišće-Beter te uređenje centralnoga trga u Klinča Selima.