Ispostava županijskog Doma zdravlja u Velikoj Gorici dobila je novi prostor pedijatrije.

Simbolično, otvorio ga je danas župan Stjepan Kožić. U prostoru je pet liječničkih ordinacija, u čiju je rekonstrukciju i opremanje, zajedno sa sanacijom krovišta i novouređenim prilazom, Zagrebačka županija uložila oko 930.000 kuna iz decentraliziranih funkcija. Inače, Velikogorička pedijatrija skrbi za oko 7000 predškolske djece.

– Za mlade treba skrbiti na najbolji mogući način, jer oni su, uvijek to govorimo, naša budućnost – rekao je župan podsjetivši da je Županija od 2002. do danas u zdravstvo uložila oko 250 milijuna kuna, od čega preko 60 milijuna kuna iz vlastitih, izvornih sredstava proračuna.

– Iako se godišnje izdvajaju značajna sredstva, ona su još uvijek nedostatna – dodao je župan. Još jednom je ukazao na nezadovoljstvo Mrežom hitne medicine, koja nikako ne udovoljava potrebama stanovništva županije. – Velika Gorica koja ima preko 63.000 stanovnika dobila je 5 T1 timova, baš kao i grad Čazma s 8.095 stanovnika – pojasnio je župan nadodavši kako se nada da će resorno Ministarstvo ispraviti nepravdu nanesenu Zagrebačkoj županiji te da će osigurati da na prostoru županije ne bude 30, već 50 T1 timova.

Svečanosti su nazočili i gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić, zamjenik župana Rudolf Vujević, ravnatelj županijskog Doma zdravlja Većeslav Bergman i mnogi drugi uzvanici.