Otvoren je novouređeni vatrogasno-društveni dom u Hruševcu Kupljenskom. Simboličnim rezanjem vrpce otvorio ga je župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.

Uz otvorenje doma proslavljena je i petnaestogodišnjica KUD-a Hruševec Kupljenski. Danas ovo društvo, čija je nakana „iz starih škrinja i zaborava izvući sve što se da, u što izvornijem obliku”, okuplja pedesetak članova. „Pokušavamo očuvati duh naroda koji se temelji na istinskom životu ljudi našeg, dragog Zagorja“, tijekom proslave izjavila je Lorena Borovljak, članica KUD-a.

Tom prigodom, potpisana je i Povelja o prijateljstvu i suradnji KUD-a Hruševec Kupljenski i KUD-a Potočanka iz Potoka u općini Popovača te organiziran cjelovečernji program brojnih KUD-ova zaprešićkoga kraja.

Stjepan Ptiček, predsjednik Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije i stanovnik Hruševca Kupljenskog, zahvalio je Zagrebačkoj županiji i Gradu Zaprešiću na pomoći kod gradnje doma, a posebno mještanima koji su u to utkali mnogobrojne sate dobrovoljnog rada.

Obrativši se prisutnima, župan Kožić je poručio kako je „Zagrebačka županija pomagala i pomagat će i dalje. Danas se pojavljuju mnogi koji kažu da sve znaju, no stoje li iza njih rezultati? Ponosan sam što je Zagrebačka županija, prema razvijenosti, u samom vrhu RH, ponosan sam što smo proteklih godina mnogo toga realizirali“, naglasio je župan.

Na samom kraju, župan Kožić posebno je zahvalio vatrogascima na njihovu nesebičnom radu. „Uvijek su prvi, organizirani, uvijek složni, nikada im ništa nije teško. Uvijek su nam na pomoći“, zaključio je župan.