dom -zdravlaj_zapresicNovi zdravstveni objekt „Zaprešić-sjever” danas su simbolično, presijecanjem vrpce, otvorili župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić i gradonačelnik Zaprešića Željko Turk.

U ime Zagrebačke županije otvorenju je, uz župana, nazočio i njegov zamjenik Rudolf Vujević. Izgradnju ovog objekta, vrijednog  8,7 milijuna kuna, zajednički su financirali Zagrebačka županija, Grad Zaprešić, Dom zdravlja Zagrebačke županije, Ljekarne Zagrebačke županije te Zavod za javno zdravstvo Zagrebačke županije.

U novootvorenom objektu smještene su dvije ordinacije primarne zdravstvene zaštite, zatim ginekološka i stomatološka ordinacija, pedijatrija, ljekarna i Služba za izvanbolničko liječenje ovisnosti i mentalno zdravlje, Služba za javno zdravstvo, gerontologija, socijalna medicina te računovodstvo i uprava Zavoda za javno zdravstvo, a uredit će se i specijalističko-kardiološka ambulanta.

„Ovaj objekt značajno će podići razinu standarda primarne zdravstvene zaštite stanovnika naše županije, što je i naša zadaća. Zagrebačka županija ulaže značajna sredstva u zdravstvene centre, njihovu opremu i kadrove. Danas je vrlo malo onih koji to čine, koji iza sebe ostavljaju ovakve objekte.“ – poručio je župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić, još jednom naglasivši da županija nije zadovoljna Mrežom hitne medicine, koju je utvrdilo Ministarstvo zdravlja.

Željko Turk, gradonačelnik Zaprešića, naglasio je kako ovaj zdravstveni centar vrlo važan za grada i njegove okolice. „On predstavlja velik iskorak u poboljšanju zdravstvene zaštite Zaprešićana“ – rekao je gradonačelnik Turk te istaknuo kako će se založiti da se u ovom objektu što prije otvori i ‘srčana stanica’.

Ordinacije smještene u novom zdravstvenom centru s radom će početi nakon dobivanja suglasnosti Ministarstva zdravlja, odnosno Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje o preseljenju dijela medicinskog osoblja iz stare zgrade Doma zdravlja na novu lokaciju.