Manifestacija „Dani cvijeća“ otvorena je danas na Trgu kralja Tomislava u Zagrebu. Otvorenju su nazočili gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić te župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić i njegov zamjenik Damir Tomljenović.

Spomenuta manifestacija održava se nedjelje, 21. travnja 2013. godine na Trgu kralja Tomislava te ostalim frekventnim lokacijama u Zagrebu.

Ovom prigodom, župan Kožić istaknuo je kako je Zagrebačka županija svjesna brojnih poteškoća s kojima se proizvođači cvijeća svakodnevno susreću u svome radu. „Upravo stoga se trudimo biti potpora i pomoć našim domaćim proizvođačima, pa smo tako u posljednje tri godine za subvencije za cvjećarstvo izdvojili preko 300.000 kuna“, – rekao je župan.

Inače, manifestaciju „Dani cvijeća“ organiziraju Udruge cvjećara grada Zagreba i Zagrebačke županije u suradnji s Gradom Zagrebom, Gradskim uredom za poljoprivredu i šumarstvo te Upravnim odjelom za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo Zagrebačke županije.

Na ovogodišnjim „Danima cvijeća“ sudjeluju Udruge „Ljubičica“ i „Zagrebačko cvijeće“, obje iz Zagreba te Udruga „Maćuhica“, koja djeluje na području Zagrebačke županije.