Centru za odgoj i obrazovanje Lug u Samoboru uručena je danas, u sklopu humanitarnog projekta „Činim dobro svaki dan“, donacija PBZ grupe i American Express kartice sa srcem u iznosu od 249.957 kuna.

Donacijom je omogućena kupnja računala, televizora i glazbenih linija, čime su opremljene dvorane za dnevni boravak štićenika Centra, zatim glazbenih instrumenata, razglasa za glazbenu terapiju, brdskih bicikla, opreme za keramičarsku radionicu, sprava za teretanu, razna sportska oprema, stolovi i stolice. Simbolično, donaciju je Goranu Radovanoviću, ravnatelju Centra Lug, uručio predsjednik Uprave Privredne banke Zagreb Božo Prka.

„Projekt „Činim dobro svaki dan“ pokrenuli smo kako bismo dugoročno i kontinuirano pomagali djeci i mladima. Dosad smo putem ovog projekta prikupili gotovo 6,5 milijuna kuna te realizirali 24 donacije“, izjavio je Prka.

Svečanosti su, uz ostale prisustvovali ministrica socijalne politike i mladih Bernardica Juretić, župan Stjepan Kožić i gradonačelnik Samobora Krešo Beljak.

„Ministarstvo financira ustanove socijalne skrbi, ali svjesni smo činjenice da u ovo krizno vrijeme nema dovoljno sredstava i da je svaka pomoć dobrodošla. Vjerujem da će humanost PBZ grupe prepoznati i drugi gospodarski subjekti u državi. Kuna po kuna i mogu se učiniti velike stvari“, poručila je ministrica Juretić.

Župan Kožić  rekao je da su ovom donacijom štićenici Centra dobili kvalitetnije i bolje uvjete za rad, te da i Županija, shodno proračunskim mogućnostima, pripomaže rad Centra Lug.

„Pripomažemo i ovaj Centra i niz drugih projekata. Jedan od njih je i projekt „Pomoć u kući“, koji se provodi u općinama Žumberak i Pisarovina“, podsjetio je župan, dok je gradonačelnik Samobora Krešo Beljak istaknuo da je izuzetno ponosan na rad djelatnika Centra.

„Ovo je ustanova koja doista pomaže ljudima. To je put kojega bi cijelo društvo trebalo poštivati, pratiti i pomagati“,  rekao je Beljak.

Centar za odgoj i obrazovanje Lug ustanova je socijalne skrbi koja brine o mladima s teškoćama u razvoju i problemima u ponašanju, te s odraslim osobama s invaliditetom. Centar ima 110 štićenika, a nudi i usluge obrazovanja i stručnog osposobljavanja za zanimanja soboslikar-ličilac, autolimar, autolakirer, vrtlar, kuhar-slastičar i bravar.