Rušenjem postojeće, građevinski dotrajale jednodijelne sportske dvorane, počela je rekonstrukcija i dogradnja OŠ Samobor.

 

U prvoj fazi, kroz nerednih deset mjeseci, sagradit će se nova sportska dvorana, dvodijelna, površine 600 četvornih metara. Zajedno s pratećim prostorijama (svlačionicama, kabinetima za nastavnike, sanitarnim prostorima, spremištima sportske opreme…) ukupna građevinska površina dvorane iznosit će oko tisuću četvornih metara. Radovi su počeli dan nakon završetka ovogodišnje nastavne godine.

 

„Ova je škola među prvima u Republici Hrvatskoj imala sportsku dvoranu. Sada ona odlazi u povijest, jer je dotrajala i već duže vrijeme na rubu normalnoga funkcioniranja. Zahvala svima koji su ‘pogurali’ projekt nove dvorane, prvenstveno Županiji koja u njemu sudjeluje s 25 posto sredstava. Preostali iznos osigurao je Grad“, prigodom početka radova rekao je gradonačelnik Samobora Krešo Beljak. Gradnja dvorane košta 9,2 milijuna kuna, a koristit će je više od 800 učenika škole.

 

Osiguranjem sredstva za gradnju dvorane, napomenuo je župan Stjepan Kožić, Županija nastavlja investirati u obrazovanje, u koje zadnjih desetak godina u kontinuitetu ulaže preko 35 posto proračuna. „Veliki dio dosadašnjih investicija odradili smo zajedno s dva resorna ministarstva – obrazovanja i regionalnog razvoja, no njihova pomoć u zadnje vrijeme izostaje. Pokušat ćemo dio budućih investicija realizirati i kroz javno-privatno partnerstvo, jer u tom slučaju, temeljem zakona, 55 posto ukupnih sredstava daje Republika Hrvatska“, rekao je župan. Podsjetio je i na druge kapitalne projekte u školstvu koji su pred završetkom, istaknuvši pritom dogradnju samoborske Srednje strukovne škole koju je u stopostotnom iznosu financirala Županija.

 

Goran Matoš, ravnatelj škole, koji je gradnju nove dvorane dočekao na početku svoga mandata, komentirao je da će ona pomoći novim generacijama učenika u postizanju još boljih sportskih rezultata.