Simboličnim polaganjem kamena temeljca, u Poduzetničkoj zoni Pisarovina počela je gradnja proizvodnog pogona hrvatsko-njemačkih trgovačkih društava „Kralj metala kovnica” i „Kralj metala alati“. U ime Zagrebačke županije polaganju kamena temeljca nazočio je župan Stjepan Kožić i njegov zamjenik Rudolf Vujević.

„Dok drugi o investicijama samo govore, one se u Zagrebačkoj županiji događaju. Ako je zona pripremljena, ako je komunalne infrastruktura sagrađana, ako ulagač ne treba predugo čekati na potrebnu dokumentaciju, onda će sigurno biti novih investicija. A ono što veseli ja da nakon investicija dolaze i nova radna mjesta“ – rekao je župan dodavši da će Županija i nadalje biti od pomoći poduzetnicima koji na njezinu prostoru žele ulagati.

„Ova investicija za naš će kraj značiti nova zapošljavanja, a za samu Općinu povećane prihode proračuna“ – rekao je Tomo Kovačić, načelnik Pisarovine. Zahvalio je Županiji što je pokazala interes da se ovakav pogon gradi u općini Pisarovina, a posebno na brzini izdavanja građevinske dozvole.

Završetak prve faze gradnje te početak izrade alata za proizvodnju auto dijelova, odnosno samih dijelova za europsku autoindustriju, očekuje se već sredinom lipnja. Investicija, vrijedna između 20 i 22 milijuna eura, razvijat će se, kroz tri faze, tijekom narednih pet godina.

U konačnici će zaposliti 250 radnika, a prema riječima Marijana Prše, direktora obiju tvrtki, posao je već sada siguran tijekom narednih 12 godina.

„Alatničarstvo je kruna strojarstva, a mi radimo ono što ima budućnost. Poslovni ljudi s kojima smo i dosad surađivali prepoznali su naše znanje, kvalitetu u poslu, poštivanje rokova isporuke te donijeli poslovnu odluku o osnutku dvaju trgovačkih društava u Hrvatskoj. Dolazak ove investicije u Pisarovinu strateški je interes njemačkih poslovnih ljudi“ – rekao je Prša. Posebno je naglasio zajedništo s lokalnom zajednicom u pripremi investicije.