sajam-gorica

Uz sudjelovanje velikogoričkih i obrtnika s prostora županije, kao i partnera iz Poljske i Slovenije u Velikoj Gorici je počeo 11. međunarodni proljetni sajam.

Organiziraju ga Udruženje obrtnika i Turistička zajednica Velike Gorice, a potrajat će do 12. svibnja.

– I u ovoj teškoj gospodarskoj situaciji iznašli smo i snage i volje nastaviti s našom misijom – prezentacijom goričkoga obrtništva i poduzetništva. Sajam je prigoda za predstavljanje novih proizvoda, za nove poslovne susrete, ali i za jačanje svijeti o očuvanju zdrave hrave, kao i korištenju obnovljivih izvora energije – u prigodi njegova otvorenja rekao je Vlado Mikulčić, predsjednik velikogoričkih obrtnika.

Otvorenju su, uz izaslanicu predsjednika Sabora Vesnu Fabijančić Križanić, te druge uzvanike, prisustvovali župan Stjepan Kožić i njegov zamjenik Rudolf Vujević. Župan je pozvao poduzetnike da se prijave na županijske natječaje, koji su raspisani, a kojima se potiče razvoj gospodarstva. Posebno je istaknuo predviđenih 21 milijun kuna za sufinanciranje dokumentacije za projekte koji se planiraju realizirati sredstvima EU fondova. Gostima iz Poljske je poručio da Hrvatska od njih može puno naučiti kako iskoristiti sredstva EU fondova.