U Pušći je protekloga vikenda održan 10. Poljoprivredni božićni sajam i 9. Izložba rakija Zagrebačke županije.

Manifestacije je otvorio župan Stjepan Kožić, podsjetivši da se krenulo skromno, sa samo nekoliko izlagača, no danas je božićno sajmovanje u Pušći postala tradicija. Čestitavši na trudu izlagačima i organizatorima, poručio je da je Županija uvijek bila spremna pomoći, te će takva biti i ubuduće. Naglasio je da se županijskim sredstvima, zadnjih godina uloženima u poljoprivredu, pomagalo razvoju obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava i njihovih proizvoda, jer sada, ulaskom u EU, na tržištu opstaje samo kvaliteta.

Poljoprivredno-božićni sajam je okupio 79 izlagača – iz Pušće, zaprešićkoga kraja, ali i šire, dok je na izložbi rakija sudjelovalo 13 izlagača s 26 uzoraka. Šampionom je proglašena šljivovica Dražena Mihoka iz Marije Magdalene. Uz suorganizaciju Poljoprivredne savjetodavne službe, manifestacije je organizirala Općina Pušća.

„Nakon deset godina, s ponosom ističem da je skromna ideja, naša vizija, danas postala stvarnost. Tijekom proteklih godina na sajmu je sudjelovalo više od 600 izlagača iz svih krajeva Hrvatske, i desetak iz inozemstva – Slovenije, Mađarske, Bosne i Hercegovine. Zahvaljujem svima na vjernosti, zahvaljujem što uz sve poteškoće s kojima su suočeni uporno rade i promoviraju svoja gospodarstva, ekološku proizvodnju i tradicijski uzgoj“ – rekla je općinska načelnica Anđela Cirkveni, podsjetivši da je sajam pokrenut, u vrijeme skupe promidžbe i nelojalne konkurencije velikih trgovačkih lanaca, kako bi se pomoglo ‘malima’.  Želimo im olakšati razvoj i rast proizvodnje bez dodatnih troškova, jednom riječju omogućiti im opstanak„- rekla je načelnica Cirkveni.