Kardinal Josip Bozanić predvodio je svetu misu povodom svetkovine Blagovijesti tijekom koje je posvetio novi oltar, krstionicu i propovjedaonicu u crkvi Navještenja Blažene Djevice Marije u Velikoj Gorici.

Tijekom posvećenja, kardinal je oltar pomazao krizmanim uljem, što je popraćeno posvetnom molitvom, a nakon toga je uslijedilo kađenje oltara tamjanom, što ga označava Kristovom žrtvom.

Zagrebačka županija financijski je pomogla izgradnju i uređenje crkve Navještenja Blažene Djevice Marije, a u ime županije svetoj misi nazočili su župan Stjepan Kožić i njegovi zamjenici Damir Tomljenović i Rudolf Vujević, koji su se nakon svetkovine sastali s kardinalom Bozanićem, gradonačelnikom Velike Gorice Draženom Barišićem te s njegovim zamjenicima Stjepanom Kosom i Ervinom Kolarcem.

Inače, uz kardinala Bozanića, svetoj misi prisustvovali su i župnik Vlado Razum, kapelan Marko Vuković, župnik župe Svete Barbare iz Velike Mlake Anđelko Kufrin, župnik župe blaženog Alojzija Stepinca Josip Ružman, župnik župe svetog Petra i Pavla Dragutin Kujavec, dekan velikogoričko-odranski Đuro Sabolek te drugi svećenici i đakoni.