Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić i Mijo Stipić, direktor tvrtke izvođača radova „Građevinarstvo“ potpisali su Ugovor o dogradnji Srednje strukovne škole Samobor vrijedan 4.550.483,72 kuna koji u potpunosti financira Zagrebačka županija

Tom prilikom, župan Kožić ukazao je na važnost ulaganja u školstvu, što je ključno za podizanje kvalitete obrazovanja u Samoboru, ali i na području čitave županije: „Ova investicija je nastavak kontinuiranog ulaganja u školstvo na području grada Samobora. Prije nepunih pet godina u suradnji s Gradom izgradili smo športsku dvoranu vrijednu više od  45 milijuna kuna, za što je Grad Samobor izdvojio 31,4 milijuna kuna, a Zagrebačka županija gotovo 14 milijuna kuna“ – naglasio je Kožić.

Prema riječima direktora Stipića, učenici Strukovne škole moći će koristiti nove prostorije već u školskoj godini 2014./2015.Potpisivanju Ugovora prisustvovali su i zamjenica gradonačelnika Samobora Sanja Horvat Iveković, pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu Zagrebačke županije Vjeran Štublin, ravnatelji samoborskih srednjih škola te predstavnica tvrtke za nadzor.

Inače, Srednja strukovna škola u Samoboru jedna je od trideset škola u Republici Hrvatskoj i jedina u Zagrebačkoj županiji koja je na natječaju „Modernizacija školskih kurikuluma u strukovnom školama u skladu s potrebama tržišta rada“ dobila 195.805,57 eura bespovratnih sredstava za projekt „Pametna kuća“. Realizacijom ovog projekta Srednja strukovna škola Samobor postat će referentni centar za Republiku Hrvatsku za edukaciju kadrova za strukovna zanimanja.