„Za Zagrebačku županiju danas se može reći da je županija za primjer svima, a takav status odgovorne, inovativne i transparentne uprave namjeravamo zadržati i u budućnosti“, izjavio je Stjepan Kožić (HSS), kandidat za župana Zagrebačke županije kojeg podržava koalicija četiriju stranaka u Zagrebačkoj županiji (HSS – SDP – HNS i Hrvatski laburisti – stranka rada) prilikom današnje predaje svoje kandidature s 12.108 potpisa potpore građana Županijskom izbornom povjerenstvu. Kandidati za zamjenike župana su Nadica Žužak (SDP) te Hrvoje Frankić (HSS).

 

Zajedno s kandidacijskom listom za župana i njegove zamjenike, predstavnici političkih stranaka koje čine koaliciju predali su i koalicijsku listu HSS-a, SDP-a, HNS-a i Hrvatskih laburista – stranke rada za Skupštinu Zagrebačke županije.

 

Govoreći o programu koalicije na čijem je čelu, Stjepan Kožić posebno je istaknuo projekt Regionalnog vodoopskrbnog sustava „Zagreb-istok“ vrijedan 700 milijuna kuna kojim će 100.000 stanovnika istočnog dijela županije dobiti mogućnost priključka na javni vodoopskrbni sustav.

 

„Naš program baziran je na daljnjem gospodarskom rastu, nastavku poticanja poljoprivrede, a time i zadržavanju mladih u ruralnom prostoru, te razvoju infrastrukture. I u budućnosti planiramo zadržati status županije koja najviše od svih županija u državi izdvaja za školstvo, a naglasak će uvelike biti stavljen na korištenje novih tehnologija. Sredstvima EU osigurat ćemo gradnju infrastrukture širokopojasnog interneta čime ćemo svim stanovnicima omogućiti dostupnost brzog ili ultra brzog Interneta. Svjesni smo i naših turističkih potencijala, osobito u segmentu zdravstvenog turizma, iz tog razloga upravo su u tijeku 43 milijuna kuna vrijedni radovi na proširenju bolnice Naftalan koja je najbolja bolnica u Europi za liječenje psorijaze“, izjavio je Kožić te pozvao žitelje Zagrebačke županije da izađu na predstojeće lokalne izbore i daju podršku njemu i njegovom stručnom i odgovornom timu.