38. međunarodni supermaraton Zagreb – Čazma „Od Kaptola do Kaptola“, koji će se održati u nedjelju, 24. ožujka 2013. godine, predstavljen je u prostorijama Zagrebačke županije.

Zamjenik župana Zagrebačke županije Rufolf Vujević tom je prigodom naglasio kako velik dio trase ovog maratona prolazi kroz županiju. „Iz tog razloga Zagrebačka županija već velik niz godina sudjeluje u organizaciji ovog, ne samo sportskog, nego i turističko-kulturnog događaja“, izjavio je Vujević, dodavši kako je Zagrebačka županija ove godine za maraton izdvojila 30.000 kuna.

Zagrebačkoj županiji se na gostoprimstvu zahvalio gradonačelnik Grada Čazme Dinko Pirak, koji je istaknuo kako supermaraton već 38 godina za redom simbolično povezuje dvije županije – Zagrebačku i Bjelovarsko-bilogorsku  te dva grada – Zagreb i Čazmu.

Predstavljanju maratona nazočio je i gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, tradicionalni sudionik utrke. Gradonačelnik je pohvalio organizatore utrke, naglasivši kako je velik uspjeh što ova manifestacija nije dovedena u pitanje čak niti u ovim teškim vremenima gospodarske krize.

„Maraton „Od Kaptola do Kaptola“ utrka je međunarodnog karaktera i od velikog je značaja za hrvatsku atletiku“, izjavila je Elvira Babić Marković, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Čazme. Dodala je, također, kako je zahtjevna organizacija dovedena do vrlo visokog nivoa te da se pri tome pazi na svaki detalj, a naravno, ponajviše na sigurnost sudionika, kojih se očekuje 100-njak, kako iz Hrvatske, tako i iz Slovenije, Bosne i Hercegovine, Austrije, Mađarske i šire.

Ova utrka prerasla je svoj sportski karakter te postala poznata turistička manifestacija čazmanskog kraja. Franjo Jagatić, voditelj ureda Turističke zajednice Moslavina – Čazma pozvao je sve dobronamjernike na dvodnevni izlet u Čazmu ispunjen brojnim popratnim kulturnim, gastronomskim i zabavnim događanjima, kao što su izložba vina, mini-maraton, kazališni maraton, moto-alka i drugi.