„Za nas na svakom koraku govore naša djela – sagrađene škole i sportske dvorane, brojni poduzetnički objekti u gospodarskim zonama, obnovljene ceste, uređeni društveni domovi, modernizirane zdravstvene ustanove… U Hrvatskoj postoji 21 županija, a po mnogo čemu je Zagrebačka županija u samom vrhu države!“ – istaknuo je aktualni i kandidat za još jedan mandat župana Zagrebačke županije Stjepan Kožić (HSS) koji je na lokalnim izborima 2013. godine ostvario najbolji rezultat od svih župana pobjedom u prvom krugu s 56,53% glasova. 

U odličnoj atmosferi u nazočnosti više od 500 uzvanika, aktualni župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić (HSS)  25. travnja je u Vrbovcu sa svojim timom, Nadicom Žužak (SDP) i Hrvojem Frankićem (HSS) predstavio program koalicije HSS – SDP – HNS – Hrvatski Laburisti za daljnji razvoj Zagrebačke županije u sljedeće četiri godine. Program Kožićevog tima baziran je među ostalim na daljnjem gospodarskom rastu, nastavku poticaja za poljoprivrednike i provedbi projekta Regionalnog vodoopskrbnog sustava „Zagreb – Istok“ čime će se na vodoopskrbnu mrežu spojiti oko 100.000 stanovnika. – Isplatilo se! Projekt kojega smo pripremali niz godina osigurat će priključak na javni vodoopskrbni sustav za 100.000 stanovnika. Danas ga neki žele prisvojiti, no poznato je tko ga je pripremao, tko je u njemu sudjelovao, tko je stvorio uvjete da njegova realizacije počne na jesen – naglasio je Kožić.

Zagrebačka županija se za vrijeme njegova dosadašnjeg mandata župana prometnula u lidera poduzetništva, o čemu najbolje govore podaci da se radi o najuspješnijoj županiji u RH prema ukupnim prihodima poduzetnika i visini prosječno isplaćene plaće. Također, nitko u RH, kao Zagrebačka županija nije ulagao u školstvo. U posljednjih 15 godina na njezinu je prostoru sagrađeno 50 školskih objekata. Prva je u državi i po broju registriranih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava.

– Želimo nastaviti razvijati županiju za primjer svima, županiju koja stanovnicima pruža najbolje moguće uvjete za obrazovanje i posao, u kojoj su potrebe stanovništva naš prioritet – bilo da se radi o priključku na vodovodnu mrežu, o pravovremenoj zdravstvenoj skrbi, ili pomoći  poduzetnicima. Okupio sam oko sebe „prave ljude na pravom mjestu“, ljude koji će zajedno sa mnom ostvariti planirane projekte kako bismo i dalje ostali županija primjer svima – rekao je Kožić te pozvao birače da izađu na predstojeće izbore i daju svoj glas onima koji su pokazali da imaju viziju i da je znaju pretvoriti u programe i projekte za dobrobit županije.

Prisutnima su se obratili i kandidati za zamjenike župana – Nadica Žužak i Hrvoje Frankić, te ispred Hrvatskih laburista Damir Hrdas, ispred HNS-a Ivica Strinšćak, a ispred SDP-a saborski zastupnik Mihael Zmajlović. Zmajlović je rekao da je Stjepan Kožić osoba koja najbolje zna kako voditi županiju.

– Stjepan Kožić se pokazao kao iznimno uspješan župan. Želimo mu pomoći da nastavi s dobrim poslom. Uz iskustvo i znanje koje posjeduje, za kontinuitet razvoja najvažnija je politička stabilnost, a upravo to jamči naša koalicija – rekao je Zmajlović.