Ljekarne Zagrebačke županije predstavile su, u zagrebačkome Hotelu Westin, vlastitu kozmetičku liniju – „Dr. Stribor“. Predstavljanju kozmetičke linije prisustvovao je župan Stjepan Kožić.

 

„Ova kozmetička linija plod je dugogodišnjeg rada posebno educiranih farmaceuta. Htjeli smo stvoriti brend koji ima ljekarnički pečat, prirodnu, visokokvalitetnu, djelotvornu i cijenom pristupačnu kozmetiku. Mislim da smo u tome uspjeli“ – rekla je Zvjezdana Dobrinčić, ravnateljica Ljekarni Zagrebačke županije.

 

Predstavljena su četiri proizvoda iz kozmetičke linije, a radi se o tri kreme i jedanom balzamu. Autori balzama za zacjeljivanje kože „Dermaplanta”, hranjive kreme za suhu kožu „Ruža&argan”, „SOS kreme” s noćurkom i hamamelisom te hidratantne kreme „Vanilija&naranča” jesu Maja Glamuzina i Ana Jurković iz Ljekarni Zagrebačke županije te fitoaromaterapeut Stribor Marković i Dubravka Gabrić.

 

„Nikome od nas ovo nije primarni posao, no radeći s ljudima, kontaktirajući ih, shvatili smo što im treba. Posebnost ove kozmetike je što ništa ne skriva, dapače otkriva svaki sastojak. Ovo je jedini kozmetički brend koji educira druge kako stvoriti vlastitu kozmetiku“ – rekao je Marković, najavivši da će do kraja godine na tržištu biti još desetak novih preparata. Prema riječima ravnateljice Ljekarni radi se o kozmetici za muškarce, adolescente te mame i bebe.

 

„Čestitke ravnateljici i njezinom timu što u ovim teškim gospodarskim vremenima iznalaze načina kako što bolje funkcionirati. Na to sam ponosan! U krizi su se okrenuli inovacijama, novim proizvodima, stvaranju dohodovnost“ – rekao je župan te naglasio da županijski pročelnici, ravnatelji i direktori županijskih institucija i tvrtki trebaju biti menadžeri, okretati se tržištu.