Zagrebačka županija jučer je organizirala prezentaciju mjera za poticanje sufinanciranja poljoprivredne proizvodnje, ruralnog razvoja, šumarstva i lovstva.

Ovogodišnja prezentacija mjera poticanja poljoprivrede i ruralnog razvoja Zagrebačke županije okupila je stotinjak poljoprivrednika i vlasnika obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava koji su upoznati s brojnim potporama te donacijama i sufinanciranju Zagrebačke županije.

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić  kazao je kako je u Županiji poljoprivreda prepoznata kao izuzetno perspektivna gospodarska grana. „U posljednjih 12 godina za poljoprivredu smo osigurali 200 milijuna kuna“ – izjavio je Kožić, podsjetivši kako je izgrađeni Distributivni centar za voće i povrće jedan od projekata na koji je iznimno ponosan jer omogućuje proizvođačima da plasiraju robu na tržište tijekom cijele godine, a ne samo sezonski.

Sudionicima prezentacije predstavljena je Odluka o mjerama potpore u poljoprivredi, ruralnom razvoju i šumarstvu Zagrebačke županije za koju je Županija ove godine Proračunom osigurala 4.950.000,00 kuna. Za pokroviteljstva, novčane donacije i pomoći u provođenju projekata iz područja poljoprivrede, ruralnog razvitka, ribarstva i lovstva osigurano je 1,3 milijuna kuna, a za dodjelu pokroviteljstva i novčanih donacija organizatorima znanstveno-stručnih skupova, gospodarskih manifestacija i izdavačima stručne literature iz područja poljoprivrede ruralnog razvitka, ribarstva i lovstva u ovoj godini je osigurano 350.000 kuna.

Za sve spomenute mjere raspisani su natječaji, a cjeloviti tekstovi natječaja, odluka te potrebni obrasci nalaze se ovdje.