Novih pet proizvoda kozmetičke linije Dr. Stribor – triju tonika s esencijalnom vodom ruže i Catalyons oligoelementima, esencijalnom vodom nerolija i Catalyons oligoelementima te esencijalnom vodom nerolija, azeloglicinom i Catalyons oligoelementima i dva seruma s hijaluronskim kiselinama i Catalyons oligoelementima, te echium gamma uljni booster, predstavile su Ljekarne Zagrebačke županije u Muzeju suvremene umjetnosti.

 

Prisustvujući predstavljanju novih kozmetičkih proizvoda, župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić nije krio zadovoljstvo što su oni stvoreni u vremenu u kojemu „gospodarstvo ne stoji baš dobro”. „Ovo je rezultat upornoga rada, znanja i suvremene tehnologije. Nešto kvalitetno, ali ne i preskupo. Krasno je što radimo nešto što druge županije nemaju, što stvaramo nove proizvode. Zato stojimo iza naših znalaca koji svojim znanjem promoviraju županiju“, rekao je župan Kožić.

 

„Smatrali smo da višegodišnje iskustvo farmaceuta u ljekarništvu moramo pretočiti u proizvode. U ovome trenutku na hrvatskome tržištu se nalazi malo organske kozmetike, i još manje domaće. Ovom kozmetičkom linijom pokazali smo da i mi znamo stvoriti dobar i kvalitetan proizvod, a cijenom, svima nama, pristupačan“, rekla je Zvjezdana Dobrinčić, ravnateljica Ljekarni Zagrebačke županije. Dodala je da su tonici „zaboravljeno zlato kozmetike”, uljni serum „injekcija esencijalnih masnih kiselina i dragocjenih vitamina E kompleksa”, a serum s hijaluronskim kiselinama „najbolji spoj organskoga i neorganskog svijeta”. Autori ovih kozmetičkih proizvoda su Stribor Marković, Dubravka Gabrić, Ana Junković i Maja Glamuzina.

 

„Kombinirali smo za kožu ljekovite oligoelemente, poput zlata, cinka, germanija, s aktivnim tvarima – biotehnološkim, odnosno onima biljnoga svijeta“, pojasnio je Stribor Marković, jedan od najcjenjenijih stručnjaka na polju fitoterapije i aromaterapije u Hrvatskoj. Na pitanje zašto se nova kozmetička linija naziva ekskluzivnom, odgovara da je to zbog nešto skuplje sirovine na kojoj se „nije štedjelo”. Zadovoljan je dosadašnjom statistikom prodaje kozmetike koja nosi njegovo ime, dosad su na tržištu bile tri kreme i jedan balzam te je najavio i nove proizvode. Prema riječima ravnateljice Dobrinčić priprema se paleta krema za djecu i mladu kožu, odnosno „ono što potencijalni kupci traže”.