naftalan1Projekt proširenja i nadogradnje Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju „Naftalan”, vrijedan oko 70 milijuna kuna, predstavljen je u prostorima same bolnice u Ivanić-Gradu.

Spomenuti projekt uključuje gradnju hotela s otvorenim i zatvorenim bazenima,  kongresnom dvoranom, kapaciteta 120 ležajeva u sedamdeset jednokrevetnih i dvokrevetnih soba, a bit će kategoriziran sa četiri zvjezdice.

„Ovaj projekt naš je značajan iskorak na tržište zdravstvenog turizma, njime su obuhvaćeni sadržaji koji nam sada nedostaju“, rekao je Goran Maričić, ravnatelj „Naftalana”, dodavši da se dio novca za realizaciju projekta planira osigurati iz EU fondova.

„Naftalan” je u vlasništvu Zagrebačke županije, koja je proteklih godina u proširenje smještajnih kapaciteta, izradu potrebne dokumentacije i njegovu modernizaciju uložila oko 35 milijuna kuna. „Značajno smo podržali i ovaj projekt, jer „Naftalan” zauzima važno mjesto u svim našim strateškim dokumentima. Želimo da ova bolnica postane prepoznatljivi brend Ivanić-Grada i županije. Po liječenju psorijaze sada je već na drugom mjestu u svijetu“, rekao je župan Stjepan Kožić.

Uz župana Kožića, prezentaciji su prisustvovali i njegov zamjenik Rudolf Vujević te gradonačelnik Ivanić-Grada Boris Kovačić.

Za projekt proširenja i nadogradnje „Naftalana” izdana je lokacijska dozvola, a u tijeku je ishođenje potvrde glavnog projekta. Proširenje će se odvijati kroz tri faze – gradnju parkirališta sa solarnim panelima, gradnju hotela sa zatvorenim bazenima – plivačkim, rekreacijskim i termalnim te gradnju vanjskog bazena s krajobraznim uređenjem.