U četvrtak, 21.3.2013.,  u emisiji Veto na Jabuka TV sučelili su se kandidati za budućeg župana Zagrebačke županije, zagrebački župan Stjepan Kožić i protukandidatkinja, načelnica općine Križ, Ivana Posavec Krivec. Kao dio emisije postavljeno je referendumsko pitanje na koje su gledatelji odgovarali putem poziva, a u njemu je 81,3 posto gledatelja izjavilo kako će na predstojećim izborima svoj glas dati aktualnom županu Kožiću.

Stjepan Kožić, koji već 12 godina stoji na čelu takozvanog „zagrebačkog prstena“, i Ivana Posavec Krivec kandidati su iza kojih stoji velik broj stranaka. Naime, iza Kožića stoji koalicija HSS, HDZ, HSP dr. Ante Starčević, ZS, BUZ i DC, a iza Posavec Krivec stoje SDP, HNS, HSLS i HSU.

U zanimljivom sučeljavanju kandidati za župana raspravljali su o nizu gorućih tema Zagrebačke županije, a najviše o privlačenju novca iz EU fondova, stanju proračuna  i postojanja viška zaposlenih u Zagrebačkoj županiji.

Zasigurno najviše polemika povukla je za sobom tema o broju zaposlenih u Zagrebačkoj županiji koja je došla na red nakon pitanja koje je kandidatkinji Posavec Krivec uputila gledateljica. Iako je izjavila da u Zagrebačkoj županiji postoji višak u administraciji, kandidatkinja nije objasnila kako bi taj problem riješila, a aktualni župan je odgovorio: „Zagrebačka županija ima najmanji mogući broj zaposlenih naspram svog proračuna, broju stanovnika i onom što je učinila“, dajući tako do znanja da administracija nije prekobrojna niti troma.

Na navode kandidatkinje Posavec Krivec kojima tvrdi da se proračunom Zagrebačke županije upravlja staromodno i da je to jedini razlog njegovog rasta, župan Kožić je izjavio da je izuzetno zadovoljan proračunom, te da je proračun od 300 milijuna kuna očiti primjer kako Zagrebačka županija bilježi gospodarski oporavak.

Za kraj, kandidati su ponovili glavne smjernice kojima će voditi Zagrebačku županiju iskažu li im glasači vjernost, a to su prvenstveno integrirani prijevoz putnika i regionalni centar za gospodarenje otpadom.

Cijelo sučeljavanje pogledajte u videu.